Blinde kat Mina

jul. 2019

Shelter / Private home

Redding Kat Mina

Blinde kat ontkomt aan kattendieven en strompelt naar de vrijheid

7.8.2019

Mina werd gevonden bij een van de boeddhistische pagoden (tempels) die deel uitmaakt van het Saving Pagoda Animals – project van VIER VOETERS. Ons team was voor de eerste keer  in deze pagode om samen met de monniken de dieren te vergaren voor gratis sterilisatie/castratie en ter plaatse voorlichting over dierenwelzijn te geven.

Toen onze buitenpostcoördinator bij de tempel aankwam, opende hij een blikje lekker(en stinkend) kattenvoer om de katten te lokken om naar hem toe te komen. Allen kwamen pijlsnel op hem af behalve één kat, die doelloos rondliep, niet in staat om haar weg naar het lekkere eten te vinden.

Onze buitenpostcoördinator liep snel op haar af om te kijken of het goed met haar ging. Hij was ontdaan om te ontdekken dat zij haar beide ogen miste en volledig blind was. Nadat hij met de monniken van de pagode had gepraat, legden deze uit dat zij al een tijdje zo was, maar niemand de oorzaak van haar verwonding kende. Zij was waarschijnlijk bij de pagode gedumpt nadat zij een ernstige oogziekte had opgelopen of had een geboorteafwijking toen zij nog een kitten was. De hoofdmonnik merkte op dat kattendieven zijn pagode vaak bezochten om katten te vangen voor de handel in kattenvlees en hij verrast was dat Mina niet was gepakt.

Mina had vechtlust. Gezien haar handicap was het verbazingwekkend dat ze had kunnen overleven. Ons team vroeg heel vriendelijk aan de monniken of zij Mina konden meenemen om te proberen een liefdevol onderkomen voor haar te vinden, hetgeen zij goed vonden en ook dankbaar voor waren. Zij wisten dat een blinde kat een heel moeilijk leven zou hebben in een drukke tempel en een groot risico liep gestolen te worden voor die wrede kattenvleeshandel.

Eenmaal terug in het reddingscentrum van onze partner, het Animal Rescue Cambodja-centre, werd zij door het dierenartsenteam gecontroleerd, te mager bevonden, maar bleek verder in goede conditie.

Zij werd gesteriliseerd, ontwormd en gevaccineerd en zit nu bij een pleeggezin wachtend op de perfecte persoon die haar wil adopteren. Zij is echt lief en aanhalig en heeft zich opmerkelijk goed aangepast aan haar nieuwe levensstijl.

Mina zit momenteel bij een pleeggezin in afwachting op haar adoptie.

‘Het is opmerkelijk dat Mina in staat was om zonder ogen te overleven. Het leven in pagodes is echt zwaar, met een tekort aan voedsel, medische zorg en alom heersende diefstal voor de handel in honden- en kattenvlees’

zegt Katherine Polak, Hoofd VIER VOETERS’ Stray Animal Care Zuidoost-Azie

Zoek