Redding Kat Leila

mei 2020

Shelter / Private home

Redding Katten Luke en Leila

Op het allerlaatste moment gered van de handel in kattenvlees

17.6.2020

Katten Leila en Luke liepen buiten, in de duisternis van de nacht, terwijl ze hun normale kattendingen deden, totdat ze een stuk vis op de grond tegenkwamen. Terwijl ze hun hoofd naar beneden lieten zakken om de heerlijke sardine op te eten, sloeg een val gewelddadig om hun nek. Ze waren het slachtoffer geworden van de vallen die elke nacht door kattendieven in Vietnam worden neergezet. Terwijl ze worstelden om los te komen, ging de val alleen maar strakker om hun nek zitten. Ze konden niet ontsnappen. Na wat uren had kunnen zijn, kwam de dief terug om de katten te verzamelen die hij die avond misschien had gevangen, hij had geluk toen hij zowel Leila als Luke ving.

Terwijl hij de katten in een canvas tas duwde en op zijn motor stapte, hoorde ons lokale team van de liefdadigheidsinstelling Vietnam Cat Welfare toevallig wat er gebeurde. Gelukkig voor deze katten stopte de motor bijna vlak voor hun kantoor en konden de medewerkers hen in de tas horen piepen en janken, het was duidelijk dat er iets mis was.

Het personeel probeerde wanhopig de fiets te stoppen en sprong ervoor om te voorkomen dat de fiets versnelde. De dief schrok en had geen andere keus dan te stoppen. De politie arriveerde snel en na enige discussie kreeg hij de opdracht om de zak met katten over te dragen aan de Vietnam Cat Welfare, aangezien ze gestolen waren.

‘Ze zeggen dat katten negen levens hebben, en deze twee hebben er zeker maar acht over. Leila en Luke zijn twee fortuinlijke katten. Onze lokale partner is een liefdadigheidsinstelling en was toevallig op het juiste moment op de juiste plaats om deze katten te redden.‘

Dr. Katherine Polak, hoofd van Stray Animal Care Zuidoost-Azië

Het team maakte zich zorgen over welke verwondingen de katten mogelijk hadden opgelopen en verleenden onmiddellijke veterinaire zorg met vloeistoffen, antibiotica voor hun wonden die ze opliepen door de vallen, als pijnstillers. Ze werden later gevaccineerd, ontwormd en gesteriliseerd. Vietnam Cat Welfare zocht enkele maanden naar de oorspronkelijke eigenaren van de katten, maar helaas vonden ze die niet.

Tegenwoordig doen beide katten het geweldig en staan ze klaar voor adoptie in een lokaal kattencafé in Hoi An, Vietnam.

Ons programma 'Cats Matter Too' is ontworpen om de handel in kattenvlees te helpen bestrijden en mensen in nood te redden.

Zoek