Tijger Cara

jul. 2015

TIERART

Redding Tijgerin Cara

Haar eerste levensmaanden werd de tijgerin illegaal gehouden 

27.10.2013

In 2013, toen Cara nog maar vijf maanden oud was, werd ze ontdekt tijdens een politie-inval in een privéwoning in Napels, Italië. De jonge tijgerwelp zat opgesloten in een schuur, een klein betonnen hok zonder ramen, wat betekende dat de arme Cara in totale duisternis leefde. Omdat het privé houden van Cara illegaal was, nam de Italiaanse politie haar onmiddellijk in beslag, ze zou nooit meer zo hoeven te lijden.

Een nieuw leven voor de tijgerin

Na haar inbeslagname in Italië hielp VIER VOETERS bij het overbrengen van de welp naar een faciliteit in Duitsland. Hier kon ze specialistische zorg krijgen en worden ondergebracht in een goed uitgeruste voorziening voor grote katachtigen.

Toen Tierart in de zomer van 2015 een nieuw groot katachtigenopvangcentrum opende, werd besloten dat de faciliteit nog beter zou zijn voor de tijgerin. Ze is overgeplaatst naar haar nieuwe huis!

Bezoekers favoriet bij Tierart!

Cara had een vriendelijk mensgericht karakter ontwikkeld; als ze iets hoort gebeuren in de buurt van haar verblijf, is ze altijd nieuwsgierig en kijkt wat er gebeurt. Ze vindt het leuk om mensen bij het hek van de omheining te begroeten met het typische 'geblaas van een tijger' en gaat zelfs op haar rug liggen alsof ze vraagt om aangehaald te worden.

Het duurde niet lang voordat ze vanwege haar geweldige karakter een favoriet werd van de bezoekers in het centrum!

Update juni 2020

Omdat ze een van haar bovenste hoektanden had beschadigd, onderging Cara In december 2019 een gespecialiseerde tandheelkundige behandeling. Geheel kosteloos reisden de Deense specialist voor dierentandheelkunde, Jens Ruhnau en zijn team naar TIERART om Cara voor te bereiden en te behandelen. Cara's tand kreeg een gouden kroon.

Helaas voor Cara was het op de lange termijn echter geen succes, omdat de schade aan de onderliggende tand gewoon te groot was en ze haar bovenste hoektand verloor! De kroon en tand werden 's ochtends in haar verblijf gevonden.

Het belangrijkste op dit moment is dat Cara gezond is, geen pijn heeft en speelt, stoeit en normaal eet. Het dierenartsteam is direct geïnformeerd over het incident en er is een preventief behandelplan opgesteld om verdere problemen te voorkomen. Zodra de regelgeving rond de coronaviruspandemie het toelaat, komen de specialisten uit Denemarken om Cara te behandelen.

Update september 2020

Het gaat erg goed met Cara en aan het begin van de maand werd de gebroken tand van de tijgerin eindelijk behandeld door de specialisten uit Denemarken. Gelukkig kon er geen ontsteking worden vastgesteld, ondanks dat het wortelkanaal open was sinds haar tand maanden geleden was afgebroken. Cara kreeg de wortelkanaalbehandeling en het resterende deel van de hoektand werd bedekt en gepolijst. Cara mag nu eindelijk weer vlees met bot krijgen en kan weer stevig bijten!

Deel hier!

Zoek