Galbeer Nhi Nho

nov. 2017

Ninh Binh

Redding Beer Nhi Nho

Een voormalige galbeer die aan stressstoornissen leed, vergrote bijnieren had en bij wie twee voorklauwen ontbraken, is gered.

6.11.2017

De afgelopen tien jaar hebben hun stempel op Nhi Nho gedrukt. In samenwerking met de lokale overheid konden wij eindelijk het lijden van de beer beëindigen. Zij had het grootste deel van haar leven in een kleine kooi, in een slecht geventileerde ruimte van een boerderij doorgebracht. Niet alleen de manier waarop zij gehouden werd was ellendig, maar gebrek aan voedsel en het pijnlijke aftappen van gal had de beer enorm op de proef gesteld. Ook nemen wij aan dat haar klauwen waren geamputeerd om berenklauwwijn te produceren.

Uiteindelijk beseft de eigenaar dat Nhi Nho een beter leven verdiende. Bekijk hieronder het leven van Nhi Nho.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Van de achtertuin naar een buitenverblijf

Het was een ontroerend moment toen de poorten naar het buitenverblijf zich openden en Nhi Nho haar neus uit het berenhuis stak. Voor de eerste keer in haar leven liep de beer op gras. Zij loopt op het platte vlak van haar voorpoten en gebruikt ook al haar stompen. Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat zij zou kunnen lopen en met haar handicap om zou kunnen gaan. Het is bijna een wonder dat zij, ondanks haar ontbrekende voorklauwen, kan lopen. Dank aan iedereen die voor de redding en het herstel van Nhi Nho gedoneerd hebben.

Het is een wonder dat Nhi Nho in staat is om te lopen, ondanks dat ze haar voorpoten mist. Dankzij onze donateurs kunnen we haar de levenslange verzorging geven die ze nodig heeft!

Een nieuw leven, een nieuwe naam

Met dit nieuwe hoofdstuk in haar leven kreeg zij ook een nieuwe naam: Nhi Nho. Haar vroegere naam ‘Hai Chan’ betekent in het Vietnamees ‘Twee benen’ en zo wilden wij haar niet blijven noemen, met een naam die zo respectloos was met betrekking tot de door mensen veroorzaakte handicap. Nu was het tijd om haar een nieuwe naam met een positieve betekenis te geven. ‘Nhi Nho’ betekent ‘speels, opgewekt’ en werd voor haar gekozen omdat zij zo’n gelukkig gedrag vertoonde kort nadat zij  in het opvangcentrum was aangekomen.

Na aankomst in onze opvangcentra krijgen de beren die onder onze hoede zijn regelmatig gezondheidscontroles en medische behandelingen als dat nodig is. Bij voormalige galberen is de meest voorkomende ziekte galblaasontsteking en infectie veroorzaakt door de onhygiënische methoden bij het oogsten van gal op de boerderijen.

Hoewel de meeste van onze geredde beren goed reageren op ons behandelplan en dergelijke galblaasaandoeningen genezen door middel van medicatie en dieet, is dit helaas niet het geval bij Nhi Nho en Binh Yen. Onze dierenartsen zullen mogelijke alternatieve behandelingen, waaronder chirurgie, evalueren en we houden u op de hoogte van het resultaat.

Update 18 september 2020

Al snel werd besloten dat de beste optie voor het welzijn van beide voormalige galberen, Nhi Nho en Binh Yen, een operatie aan hun galblaas zou moeten zijn. De operaties waren een succes en nu zijn beide beren twee weken aan het herstellen in de dierenkliniek, na deze periode blijven ze in de berenverblijven zodat ze nauwlettend gevolgd kunnen worden. Het team is er echter van overtuigd dat ze goed zullen herstellen, aangezien beide beren het geweldig doen na hun operaties.

Blijf ons volgen voor meer updates over hun voortgang binnenkort!

 

De handel in berengal

Berengal wordt al duizenden jaren als remedie in de traditionele geneeskunde gebruikt en is in veel Aziatische landen nog steeds een gewild product. Hoewel de verkoop en consumptie in Vietnam verboden is, lijden naar schatting nog altijd 1.300 beren op ongeveer 400 boerderijen.

Gezamenlijke missie tegen dierenmishandeling

In 2005 lanceerde de regering een campagne om de berenhouderij in Vietnam geleidelijk af te bouwen door druk uit te oefenen op de berenhouders. Alle in gevangenschap gehouden beren werden geregistreerd en gechipt als onderdeel van de inspanningen om er voor te zorgen dat er op de boerderijen geen nieuwe beren meer bijkwamen. De beren, die het eigendom van de staat werden, moesten door de boeren worden verzorgd totdat zij naar een opvangcentrum zouden worden overgeplaatst of tot aan hun natuurlijke dood. Ook moesten de boeren een verklaring ondertekenen waarin zij beloofden dat zij nooit meer gal zouden aftappen. Bovendien heeft de Vietnamese regering een intentieverklaring afgegeven om de berenhouderij te beëindigen en de beren te redden. Naast het ondersteunen van deze maatregelen en het uitvoeren van reddingsmissies, is VIER VOETERS ook een internationale campagne begonnen. Dierenvrienden over de hele wereld kunnen een petitie ondertekenen om de Vietnamese overheid aan te moedigen alles te doen wat nodig is om een einde te maken aan de berenboerderijen.

Deel hier!

Zoek