Kitten Hazel

WAAROM WIL je EEN HUISDIER HEBBEN? 

Ontdek de motivaties achter huisdierbezit 

2.12.2020

Het hebben van een huisdier is een belangrijke beslissing en een grote verantwoordelijkheid. Om je te helpen bij deze afweging, hebben we de motivatiematrix ontwikkeld. Door de typische uitspraken die mensen doen over hun eigen huisdier of het hebben van een huisdier te volgen, kun je aan het einde van de matrix ons advies overwegen. 

De matrix is er nu alleen in het Engels en wordt vervangen voor een Nederlandstalige variant.

Ben je er klaar voor om de verantwoordelijkheid van een huisdier op je te nemen?

Welk huisdier past het beste bij mijn levensstijl?

Om je te helpen het beste huisdier te kiezen dat past bij jouw levensstijl en voorkeuren, heeft VIER VOETERS deze quiz gemaakt om inzicht te geven in welk huisdier perfect voor jou zou kunnen zijn. Lees hier meer!

Heb je voldoende financiële middelen om voor een huisdier te zorgen?

Het hebben van een huisdier is geen kortetermijnverplichting - sommige dieren hebben een lang leven, wat betekent dat je vele jaren van hun gezelschap kunt genieten, maar ook kosten maakt. Het is daarom belangrijk om zowel de kosten op de lange termijn als op de korte termijn in overweging te nemen.

Waar moet je je huisdier kopen?

Er zijn veel manieren waarop je een huisdier kunt aanschaffen. Zorg ervoor dat je de beste oplossing voor jezelf vindt en dat het welzijn van het dier altijd voorop staat. Overweeg adoptie van een dier uit een asiel. 

Zoek