VIER VOETERS helpt zwerfhond

PArtnerschapsprogramma's in Zuidoost-Azië

Een actieve samenwerking voor de zwerfdierenzorg

In Zuidoost-Azië kijken de meeste mensen anders naar zwerfdieren dan in West-Europa. Katten en honden zijn bijna of niet beschermd, er is een groot gebrek aan veterinaire opleiding en weinig sterilisatie- en castratiecapaciteit. Gebieden zijn overbevolkt en hondsdolheid heerst overal. Veel honden worden vanwege hondsdolheid wreed geruimd om de ziekte proberen te beheersen.

Ernstige dierenwelzijnskwestie

De honden- en kattenvleeshandel in Azië is, met meer dan 30 miljoen honden en katten per jaar, een van de meest ernstige dierenwelzijnskwesties van onze tijd. Honden en katten die ooit huisdieren waren of op straat zwierven, worden gestolen, verhandeld en op kwaadaardige wijze gedood. Zwerfdieren hebben weinig kansen in Zuidoost-Azië. Door partnerschappen aan te gaan versnellen wij positieve veranderingen voor deze dieren.

Effectieve programma’s en campagnes

VIER VOETERS gaat in heel Zuidoost-Azië sterke partnerschappen aan met lokale liefdadigheidsinstellingen. Samen voeren wij effectieve programma’s uit en voeren wij lokaal campagne voor verbeterde dierenwelzijn. Dit doen wij in Indonesië, Cambodja, Vietnam en Thailand. Programma’s zijn gericht op het redden van zieke en gewonde dieren, diergeneeskundige training en betrokkenheid van de gemeenschap. De langetermijndoelstellingen van het programma omvatten het verbeteren van de houding en inlevingsvermogen van de gemeenschap richting dieren. We leiden dierenartsen op, pakken de wrede handel in honden- en kattenvlees aan en beheren op humane wijze de zwerfdierenpopulaties. Dierenwelzijn zal zo in de toekomst verbeteren.

Ons partnerschapsprogramma voor zwerfdierenzorg

Gestart in 2018 en omvat de volgende activiteiten:

Teamleden VIER VOETERS en Animal Rescue Cambodja poseren voor tuktuk met hond

CAMBODJA Pagodedieren redden –Pnom Penh

Ongewenste honden en katten worden bij Boeddhistische pagodes gedumpt vanwege de misvatting dat monniken voor de dieren kunnen zorgen. Er is weinig medische hulp voor de dieren in Cambodja en de handel in hondenvlees is groot. VIER VOETERS werkt daarom samen met de lokale liefdadigheidsinstelling Animal Rescue Cambodja. We verzorgen hoognodige veterinaire diensten en geven mensen voorlichting over dierenwelzijn om de mentaliteit richting zwerfdieren te veranderen. Ook leren we Khmer dierenartsen sterilisaties en castraties uitvoeren. Lees meer over ons werk in Cambodja

Hond in Thailand krijgt medische hulp van Vier Voeters-team

THAILAND Thailands vergeten honden –Bang Saphan

VIER VOETERS werkt samen met de lokale liefdadigheidsinstelling Headrock Dogs Rescue. We voeden honden en verlenen medische diensten in een groot gebied in Centraal Thailand waar geen veterinaire diensten zijn. In de provincie Prachuap Khiri Khan is een voedselservice voor meer dan 500 honden opgezet. Ook komen we in actie bij noodsituaties, voeren we gratis castraties en sterilisaties uit en geven we onderwijs aan monniken, nonnen en lokale verzorgers. Lees meer over ons werk in Thailand.

Teamlid in VIER VOETERS-polo voert witte zwerfkat in Vietnam tussen scooters

VIETNAM Cats Matter Too – Da Nang & Hoi An

VIER VOETERS en de lokale organisaties PAWS for Compassion en Vietnam Cat Welfare hebben het ‘Cats Matter Too’- programma gelanceerd. Het initiatief is gericht op het vergroten van het lokale bewustzijn rond het veilig houden van katten, het aanbieden van gratis sterilisatie en castratie voor huisdiereigenaren en het redden van katten in nood. Het programma omvat ook workshops op lokale scholen om dierenwelzijn te vergroten. Lees meer over ons werk in Vietnam.

Mannelijk teamlid VIER VOETERS aait hond op buik op grasveldje

INDONESIË Compassion Through Education – Jakarta

In Indonesië lijden veel wilde en gezelschapsdieren. De handel in hondenvlees is er ontzettend groot. Veel mensen weten niet hoe zij verantwoord huisdieren kunnen houden en invulling van basisbehoeftes van de dieren ontbreekt. Om dit aan te pakken werkt VIER VOETERS samen met de liefdadigheidsinstelling Jakarta Animal Aid Network. Er wordt een geweldig online educatieplatform opgezet met toolkits over dierenwelzijn die bedoeld zijn voor leerkrachten, studenten en het publiek. Het programma levert ook een bijdrage aan seminars en presentaties op scholen, ambassades, organisaties en evenementen in de hoofdstad Jakarta. 

Teamlid VIER VOETERS aait opgevangen zwerfhond op Borneo

INDONESIË Zwerfdierenzorg Borneo

Diep in het hart van het regenwoud van Kalimantan runt VIER VOETERS het eerste en enige programma in zijn soort dat zich richt op het verbeteren van het zwerfdierenwelzijn. Ook beschermen we met het programma bedreigde dieren in het wild tegen ziektes die kunnen worden overgedragen op huisdieren. We werken hierbij samen met lokale partner Pro Natura. We voeren sterilisaties uit in een mobiele kliniek, behandelen zieke en gewonde dieren en informeren inwoners van gemeenschappen over verantwoord huisdierenbezit.  

Deel hier!

Zoek