Doneren
Orang-oetanweesje uit Borneo

Orang-oetan Gonda

Na het verlies van zijn moeder is Gonda nog steeds een nerveuze jongen. Met de liefde en steun van zijn pleegmoeders leert Gonda om weer een orang-oetan te zijn.  

20.5.2019

Betekenis naam: Gonda is vernoemd naar een persoon die expedities maakt naar ondoordringbare bossen en onderzoek doet naar orang-oetans en tellingen.

Geboortejaar: 2017

Bio: Gonda werd huilend naast zijn dode moeder gevonden door boeren in hun palmtuinen. De boeren zorgden ongeveer 2 maanden voor hem, behandelden hem als een menselijk kind (en lieten hem zelfs in bed slapen). Toen de kosten van de zorg te duur werden, werd hij naar de BOSSCHOOL gebracht. Omdat hij als een menselijke baby was opgevoed, waren zijn spieren onderontwikkeld en had hij moeite zijn handen en voeten te gebruiken om te grijpen en te slingeren.

We hadden veel werk te doen om zijn kracht en motoriek op te bouwen - Gonda heeft nog een lange weg te gaan om menselijk gedrag af te leren. Hij maakt goede vorderingen met de hulp van zijn beste vriend Tegar, die hij achtervolgt door de bomen en waarmee  hij worstelt op de grond - en dat terwijl hij voortdurend lacht! We moeten meer platforms in de bomen bouwen om hen aan te moedigen hun spel als wilde orang-oetans naar de hemel te nemen.

Favoriete tijden uit het verleden: Gonda houdt van niets anders dan te spelen met Tegar-worstelen, jagen en knabbelen!

Favoriete tijdsbesteding: Gonda houdt van niets anders dan te spelen met Tegar-worstelen, jagen en knabbelen!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Zoek