DonerenAdopterenShop
Redding Xuan en Mo

Mar. 2021

Ninh Binh

De redding van Xuan en Mo 

Galberen gered van een leven in duisternis

Beren Xuan en Mo leefden van jongs af aan in een vochtige kelder zonder ramen; geen licht, ventilatie of frisse lucht, niets anders dan de roestige tralies van kleine kooien. Ze moeten onvoorstelbaar hebben geleden.

Het enige moment op een dag dat ze een beetje licht zagen, was wanneer hun eigenaar ze kwam voeren of erger nog; hun galblaas doorprikte met een naald, een enorm pijnlijke procedure om gal af te tappen. Hun gal werd door de familie van de eigenaar gebruikt voor medische doeleinden. Jarenlang kenden deze beren niets anders gekend dan pijn en ellende. 

Ons team in Vietnam was geschokt over de ontdekking van deze twee beren in de provincie Son La. Het was dierenleed in de ergste vorm die ze ooit hebben gezien. Het was duidelijk dat de beren zo snel mogelijk bevrijd moesten worden. 

Steun het leven van geredde galberen

Na een reis van meer dan tien uur kwam ons team aan in de Vietnamese provincie Son La, waar Xuan en Mo werden gehouden. De reddingsactie van de twee beren verliep gelukkig goed. Beide beren lijden onder de gevolgen van het aftappen van gal. Daarnaast heeft Xuan overgewicht, een leverziekte en drie gebroken hoektanden.

Xuan en Mo zijn naar ons BERENWOUD Ninh Binh gebracht. Daar kunnen de twee beren eindelijk genieten van een vredig leven in een natuurlijke omgeving. We zullen de twee beren veel aandacht en zorg geven om ze te helpen herstellen van de gruwelijkheden die ze hebben doorstaan.

Bile bear

Steun het nieuwe leven van voormalige galberen! 

Help mee

Zoek