Zoek

Doneren Adopteren Shop
Bärin Lula aus Mossul lebt jetzt im Wildtierschutzzentrum Al Ma'wa in Jordanien

Al Ma'wa for nature and wildlife

29.10.2017

Een samenwerking tussen VIER VOETERS en de Princess Alia Foundation in Jordanië

Van 2015 tot 2016 hebben wij samen met onze partner de ‘Princess Alia Foundation (PAF)’ een centrum voor dieren die gered zijn opgericht. Hier vinden dieren die in vreselijke omstandigheden gevangen zaten en bevrijd werden, een veilig onderdak.

Vooral grote wilde dieren, zoals grote katachtigen en beren, die niet in het wild kunnen worden teruggezet nadat zij hun hele leven door mensen zijn gehouden, hebben hier veel ruimte en onderkomens die geschikt zijn voor hun soort en waar ze in staat zijn hun natuurlijke instincten te kunnen volgen.

Betrouwbare partner in de regio

De Princess Alia Foundation is al jaren een goede, betrouwbare partner in de regio. Door het Al Ma’wa Wildlife Rescue Centre te bouwen, kunnen wij nu nog meer dieren in nood helpen. Een van onze hoofdtaken is voorlichting over de kwestie van de handel in wilde dieren in Jordanië. Het project wordt bovendien gesteund door het Abu Dhabi Fund for Development (ADFD) en de 30 Millions d’ Amis Foundation.

Bevrijd van de vernietiging in Mossul

Tijdens een dramatische reddingsactie in 2017 hebben wij zeven leeuwen, twee tijgers en een bruine beer uit de ruïnes van Mossul kunnen redden en in een gecompliceerde transferoperatie naar hun nieuwe, voor hun soort geschikte onderkomen kunnen brengen. In de negen omheinde ruimtes, die volgens de hoogste normen zijn gebouwd, beschikken de dieren nu over weiden, bossen, bomen en zwemvijvers. In een verdere bouwfase wordt het gebied tot 140 hectare uitgebreid. Er is geen ander onderkomen voor wilde dieren van die omvang in de regio.

steun de dieren in Al Ma'wa 

Geef deze dieren een tweede kans!

doneer

Het ontroerende lot van sommige dieren

Al die eerste bewoners van het Al Ma’wa Wildlife Rescue Centre hebben een bewogen verleden: illegaal gehouden door particulieren, als bezoekersattractie misbruikt in dierentuinen of voor hun redding wegkwijnend in kleine kooien met ongeschikt voedsel of medische zorg.

Beer Balou is een treurig voorbeeld: hij werd van dierentuin naar dierentuin verhuisd voordat hij eindelijk naar het Al Ma’wa New Hope Centre werd gebracht. Lange tijd durfde hij alleen ‘s nachts zijn binnenverblijf te verlaten. Er was een intensieve revalidatie nodig om zijn stereotype gedrag te doen verdwijnen en hem aan zijn buitenverblijf gewend te doen raken. In het Al Ma’wa Wildlife Rescue Centre en zijn ruime onderkomens heeft Balou de kans om zijn natuurlijke gedrag opnieuw te ontdekken en kan hij zelfs een hol voor de winter graven.