Blije beren in BERENWOUD Arbesbach

berenwoud arbesbach

Een diervriendelijke plek voor mishandelde beren sinds 1998

BERENWOUD Arbesbach is het eerste berenreservaat dat in 1998 door VIER VOETERS werd gebouwd. Het reservaat is vernoemd naar het dichtbij gelegen dorp Arbesbach en ligt in het Waldviertelgebied in Neder-Oostenrijk, 150 kilometer ten noordwesten van Wenen en beslaat 14.000 vierkante meter. Het reservaat werd uitgebreid in 2009 en biedt een soortgeschikte leefomgeving voor bruine beren die gered zijn uit slechte leefomstandigheden, zoals privébezit en circussen. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

bezoek berenwoud arbesbach

Dagelijks geopend van Pasen tot 1 november van 10:00 - 18:00

Een levenslang thuis

Beren die zijn opgegroeid onder menselijke zorg kunnen helaas nooit meer in het wild worden uitgezet. De dieren zijn teveel aan mensen gewend geraakt. Ze zullen dan in het wild of niet in staat zijn om te overleven, of zorgen voor gevaarlijke situaties doordat ze niet worden afgeschrikt door mensen. In BERENWOUD Arbesbach krijgen mishandelde en misbruikte beren een tweede kans in het leven in een soortgeschikte leefomgeving. 

De bruine beren die BERENWOUD Arbesbach hun thuis mogen noemen, hebben veelal te maken met gedragsproblemen door hun voormalige leefomstandigheden. Een team van ervaren dierverzorgers helpt de beren hun trauma's te verwerken. 

Lees meer op de officiële website: www.baerenwald.at

steun de beren in berenwoud arbesbach

En geef ze de rest van hun leven de zorg die ze nodig hebben

doneer

Zoek