Zoek

Doneren Adopteren Shop

berenwoud arbesbach

Een diervriendelijke plek voor mishandelde beren sinds 1998

BERENWOUD Arbesbach, in het Oostenrijkse Waldviertel,is het eerste berenreservaat dat door VIER VOETERS werd gebouwd, in 1998. In 2009 volgde er een uitbreiding. Het natuurgebied biedt de , voorheen door particulieren gehouden, beren een geschikte leefomgeving. Daarnaast kunnen ook voormalige circusberen terecht in het gebied van 14.000 vierkante meter. 

bezoek berenwoud arbesbach

Open van april tot november van 10 tot 6

Beren die zijn opgegroeid bij mensen, kunnen helaas niet meer in het wild worden uitgezet. De beren zijn te tam en teveel gewend geraakt aan mensen en hun voedsel. Als deze beren dan alleen worden gelaten, zijn ze niet in staat om te overleven, of zorgen voor gevaarlijke situaties omdat ze naar mensen toe gaan. 
VIER VOETERS wil ervoor zorgen dat beren onder omstandigheden worden gehouden (met behulp van mensen) die vergelijkbaar zijn met de natuur.  
Het berenreservaat Arbesbach biedt zulke beren een levenslang thuis in een natuurlijk gebied. 

Tegenwoordig leven er 7 beren in BERENWOUD Arbesbach. Veel van deze beren hebben gedragsproblemen door hun voormalige situatie en hebben speciale aandacht nodig van dierverzorgers. 

In het grote reservaat kunnen Emma, Miri, Erich, Vinzenz, Brumca, Tom en Jerry hun dierlijke instincten herontdekken en hun dierlijk gedrag vertonen. 

Kijk voor meer informatie over BERENWOUD Arbesbach op www.baerenwald.at 

 

steun dit reservaat

Doneer zodat de beren hier de rest van hun leven kunnen blijven.

doneer