Zoek

Doneren Adopteren Shop

berenWOUD arosa

Het eerste berenopvangcentrum in Zwitserland

Het eerste berenopvangcentrum in Zwitserland, Berenopvangcentrum Arosa, is gebouwd op een terrein van drie hectares in de gemeente Arosa. Sinds de zomer van 2018 is Arosa geopend. Het BERENLAND biedt ruimte voor vijf beren, die bevrijd zijn uit vreselijke omstandigheden in Zuid- en Zuidwest-Europa (Frankrijk, Italië en Spanje). Het VIER VOETERS opvangcentrum werd gerealiseerd in samenwerking met het bestuur van toerisme in Arosa.

In de afgelopen jaren hebben we meer dan negentig beren weten te redden en huisvesten in een van onze vijf berenopvangcentra (Bulgarije, Duitsland, Kosovo, Oostenrijk en Oekraïne). Het verblijf in Arosa is ontwikkeld op basis van dezelfde uitgangspunten:

  • Een uitgebreide leefomgeving
  • Verplichte sterilisatie van alle dieren
  • Een algeheel verbod op het fokken van jonge dieren

Help mee EN DONEER 

Steun BERENWOUD Arosa!

DONEER

Duurzaam dierenwelzijn vloeit samen met toerisme

BERENLAND Arosa verbindt dierenwelzijn en toeristische ontwikkeling, waardoor een ‘win-win'-situatie wordt gecreëerd voor beide zijden. Aan de ene kant stelt het VIER VOETERS in staat om nog meer geredde beren in geschikte omstandigheden te huisvesten en aan de andere kant geeft het de gemeenschap van Arosa de gelegenheid een duurzame vorm van toerisme te ontwikkelen.

Hierbij wordt de bescherming van dieren en natuur toegankelijk gemaakt voor een breder publiek op een spannende en natuurlijke manier. Het project heeft ook als oogpunt de reputatie van de beer onder de lokale bevolking te verbeteren.

Een nieuw berenopvangcentrum in de Zwitserse bergen

De beren, die voorheen gehouden werden in slechte omstandigheden, maken kennis met een diervriendelijk verblijf van drie hectare in de bergen van Zwitserland. Het Berenopvangcentrum Arosa is gebouwd op berg Weisshorn op 1.500 meter boven de zeespiegel. Het ligt dicht bij het middenstation van de kabelbaan, vlak naast het skigebied. 

Natuurlijke instincten voor de beer

In de omvangrijke, verrijkte verblijven zullen de beren een habitat ontdekken dat hun natuurlijke behoeften aanspreekt. Naast gebieden om te baden en zich terug te trekken, worden ook activiteiten ingepland om de beren bezig te houden.

Om de beren te motiveren en de ontwikkeling van hun natuurlijke instincten aan te wakkeren, zal hun voedsel elke dag op wisselende plekken worden verstopt. Net zoals in het wild bestaat op deze manier het grootste deel van de dag aan het zoeken van voedsel. Een natuurpad en kijkplatform geeft de bezoekers van Arosa een educatieve blik in het leven van beren.

help een BEeR

Help een beer door een beer te adopteren!

LEES MEER