Zoek

Doneren Adopteren Shop

BERENWOUD DOMAZHYR

Het berenreservaat van VIER VOETERS in Oekraïne

In mei 2016 is de eerste steen gelegd voor een van de nieuwste berenreservaten dichtbij de Oekraïense stad Lviv, namelijk BERENWOUD Domazhyr. De eerste opbouwfase, met een opppervlakte van 7,7 hectare, is afgerond in de herfst van 2017. Sinds deze eerste fase, hebben 7 beren al een plek gevonden bij BERENWOUD Domazhyr. Het berenreservaat zal de komende jaren verder worden uitgebreid met meerdere opvangmogelijkheden. Het langetermijnplan is om ruimte te creëren voor meer dan 30 beren. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Berengevechten zijn verboden sinds 2015

De bouw van BERENWOUD Domazhyr markeert een belangrijke stap voor beren in gevangenschap. Op basis van ons initiatief, is er een nieuwe welzijnswet geïmplementeerd in 2015. Sinds deze nieuwe wet, is het verboden om beren of wolven te laten vechten, er worden echter illegaal nog berengevechten uitgevoerd. Door de laatste beren onder te brengen in BERENWOUD Domazhyr met steun van de Oekraïense overheid, komt er hopelijk voor eens en altijd een einde aan deze gruwelijke praktijken. 

doneer 

Steun de beren in BERENWOUD Domazhyr

DONEER