Een blije beer in Domazhyr

BERENWOUD DOMAZHYR

Een levenslang thuis voor 'vecht- en restaurantberen'

25.6.2021

In mei 2016 werd de eerste steen gelegd voor een nieuw berenreservaat van VIER VOETERS: BERENWOUD Domazhyr, dichtbij de Oekraïense stad Lviv. De eerste bouwfase, met een oppervlakte van 7,7 hectare, werd in de herfst van 2017 afgerond en sindsdien hebben diverse geredde beren al een thuis gevonden in dit berenparadijs. Het reservaat zal de komende jaren verder worden uitgebreid zodat nog meer beren kunnen worden opgevangen. Het langetermijnplan is om ruimte te creëren voor dertig beren.  

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Potap, de eerste bewoner

BERENWOUD Domazhyr biedt een soortgeschikt en levenslang thuis aan meer dan 20 Oekraïense bruine beren die mishandeld werden als 'vechtberen', naast restaurants werden gehouden om klanten te trekken of illegaal in privébezit werden gehouden. De eerste bewoner van Domazhyr, beer Potap, nam zijn intrek in het BERENWOUD in juli 2017. Voor zijn redding werd hij jarenlang in een kleine kooi naast een restaurant gehouden om bezoekers te trekken. Toen de eigenaar van het restaurant zijn bedrijfje opgaf, werd Potap achtergelaten. Hij werd tijdelijk gevoed door lokale activisten totdat VIER VOETERS hem een thuis kon bieden. 

Berengevechten verboden sinds 2015

De oprichting van BERENWOUD Domazhyr markeert een belangrijke stap voor beren in gevangenschap in Oekraïne. Dankzij VIER VOETERS werd in 2015 een nieuwe dierenwelzijnswet aangenomen in Oekraïne, waardoor het verboden werd om beren en wolven te laten vechten tegen opgehitste jachthonden. Maar 'vechtberen' worden nog steeds illegaal gehouden op jachtstations. Door met BERENWOUD Domazhyr een onderkomen te bieden aan de laatste vechtberen wil VIER VOETERS - in samenwerking met de Oekraïense autoriteiten - voor eens en altijd een einde maken aan deze wrede praktijken. 

Lees meer op de officiële website: www.bearsanctuary-domazhyr.org

steun de beren in berenwoud domazhyr

Geef ze de rust en zorg die ze verdienen

DONEER

Indrukken uit Oekraïne:

We hebben eindelijk Kvitka uit haar kooi kunnen bevrijden op een jachtstation in Oekraïne.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Zoek