Zoek

Doneren Adopteren Shop

berenWOUD Müritz

Het grootste berenopvangcentrum van West-Europa

VIER VOETERS beheert al sinds 2006 het BERENWOUD Müritz in het hart van het Mecklenburgse merengebied. Er leven 18 beren in een bosgebied van 16 hectare. 

In BERENWOUD Müritz hebben wij een zo natuurlijk mogelijk woongebied gecreëerd voor mishandelde beren. Hier kunnen ze hun natuurlijke instincten herontdekken en gebruiken na een leven van opsluiting. Of ze nu zwerven door het bos, rondplonzenin een van de vijvers, of holen graven – er zijn voor alle beren ruim voldoende activiteiten te vinden in BERENWOUD Müritz. 

BEZOEK BERENWOUD Müritz 

maart tot oktober: 09:00 – 18:00
november to maart: 10:00 – 16:00

VIER VOETERS hanteert een belangrijk uitgangspunt in al haar berenreservaten: zo min mogelijk contact tussen mens en dier. Anders dan in dierentuinen zijn deze dieren niet bedoeld voor bezichtiging. De beren kunnen vrijelijk bewegen door hun riante verblijven en zelf beslissen of ze gezien willen worden door bezoekers of niet. Het is met name belangrijk dat de dagelijkse routine van de beren niet verstoord wordt door bezoek. 

Net zoals in het wild, besteden onze beren het grootste deel van hun dag met het zoeken naar voedsel. Onze dierverzorgers ondersteunen ze hierbij door bijvoorbeeld appels, noten en groenten overal in hun verblijf te verstoppen. We zorgen er ook voor dat de beren regelmatig worden beziggehouden – dit heet verrijking. Deze spelletjes stimuleren de ontwikkeling en helpen verveling te voorkomen.  

Lees meer op de officiële website: www.baerenwald-mueritz.de 

 

doneER

Steun de beren in BERENWOUD Müritz 

DONEREN