Zoek

Doneren Adopteren Shop

lionsrock big cat sanctuary

Een toevluchtsoord voor meer dan 100 dieren waarvan de meesten gered zijn uit dierentuinen, privé bezit, of uit de entertainmentindustrie. 

In het hart van Zuid-Afrika, dichtbij Bethlehem, ligt LIONSROCK, ongeveer 2 tot 3 uur van Johannesburg, vandaan. De locatie was een bestaand park, dat VIER VOETERS in 2006 heeft omgebouwd tot LIONSROCK. Het reservaat is vernoemd naar een prominent aanwezig gesteente in het gebied genaamd, “Lionsrock”.  

In het gebied van meer dan 1.250 hectare grond, wordt er veel gevraagd van het team. Het nieuwe reservaat vroeg om veel structurele veranderingen om te voldoen aan de hoge  standaarden voor dierenwelzijn van VIER VOETERS. 

steun de dieren in lionsrock

Doneer voor het behoud van dit reservaat in Zuid-Afrika

DONEER

Sinds 2006 heeft VIER VOETERS wereldwijd meer dan 90 grote katachtigen gered 

Al deze dieren hebben voor de rest van hun leven een plek gekregen in een natuurlijk gebied. De verblijven bestaan uit meerdere hectare grond met bomen en bossage. De gebieden zijn gebouwd in een ronde vorm zodat het de vorm van de natuurlijke elementen behoud, daarnaast zijn er verstopplekjes aanwezig, zodat de dieren niet het gevoel hebben dat ze door grenzen worden tegengehouden. 

Verrijking voor de dieren wordt dagelijks gebouwd in het reservaat, hierbij wordt er grotendeels gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Er wordtook voor voldoendeschaduw, klimmogelijkheden,en rustplaatsen. Ondanks het grote aantal dieren inhet reservaat, worden alle dieren dagelijks geobserveerd door een professioneel team. Door deze manier van monitoren kan er, indien nodig,snel worden gereageerd. Verder zijn er regelmatig veterinaire gezondheidscontroles. 

Verrijkingsprogramma bij LIONSROCK

Om ervoor te zorgen dat de dieren hun dagelijkse beweging krijgen, krijgen de dieren aangepaste verrijking. Dit zijn voornamelijk zelfgemaakte objecten met verschillende geuren om natuurlijk gedrag te stimuleren. 

LIONSROCK Lodge

Behalve de geredde dieren en het prachtige landschap van LIONSROCK, biedt het reservaat ook activiteiten voor bezoekers. Het hoofdhuis biedt een grote diversiteit aan accommodaties voor de bezoekers die variëren van een luxe suite tot aan catering mogelijkheden voor 70 gasten.

Daarnaast biedt LIONSROCK een restaurant, bar, een. De sfeer en het personeel zijn hartverwarmend en vriendelijk. Gasten kunnen zich de hele dag door vermaken met verschillende activiteiten zoals rondleidingen, zwemmen, vogels kijken en wandelen in de mooiste omgevingen. 

wil jij naar LIONSROCK?

Klik hier om een diervriendelijke vakantie te boeken!

booking