Orang-oetan Kartini

Orang-oetan KARTINI

Voedsel zoeken, slingeren tussen de bomen en nesten bouwen

Kartini is in 2016 geboren en werd gered op de Indonesische Kartini-dag. Ze is vernoemd naar Raden Adjeng Kartini, de Javaanse pionier die bekend staat om haar steun aan onderwijs voor meisjes- en vrouwenrechten voor Indonesiërs.

Kartini werd ontdekt in een boom op een palmolieplantage, waar ze verstopt zat. Ze heeft daar twee dagen gezeten voordat ze werd gered. Het lijkt erop dat ze onze eerste wees is die rechtstreeks uit het wild komt, zonder enige eerdere ervaring met mensen. Dit maakte het lastig voor haar om zich aan te passen. We konden haar niet aanraken of troosten en ze was voortdurend op haar hoede. Het heeft veel geduld gekost om haar vertrouwen te winnen, net als bij de andere orang-oetans in ons opvangcentrum.

Ze kon goed opschieten met de meeste andere weesjes, maar had aanvankelijk moeite met Gerhana. Uiteindelijk begon ze ook met hem te spelen. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Kartini al goede vaardigheden in het bos. Ze beweegt handig tussen de bomen, bouwt nesten van hoge kwaliteit en herkent voedselbronnen voor orang-oetans.

Het liefst is ze de hele dag op zoek naar voedsel in de bomen en hangt ze ondersteboven aan takken. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Deel hier!

Zoek