Orang-oetan Robin

Orang-oetan Robin

Omdat hij zoveel van mensen houdt, kunnen wij Robin niet loslaten in het wild. We zullen hem zijn hele leven blijven verzorgen in onze WOUDSCHOOL. 

Betekenis naam: Robins volledige naam is 'Robinson'. Hij is vernoemd naar Robinson Crusoe; vanwege zijn isolement is het alsof hij de enige is op zijn eiland.

Geboortejaar: 2009

Bio: Robin kwam naar ons toe vanuit een privé-dierentuin die werd gesloten door de autoriteiten. In de jaren van gevangenschap was hij heel erg gehecht geraakt aan mensen - hij hield ervan om trucjes uit te halen met zijn menselijke verzorgers.

We wisten meteen dat hij niet kon worden vrijgelaten in het wild: hij zou steden opzoeken die hem in gevaar zouden brengen.

Dit betekent dat we alles moeten doen om Robin een rijk, fijn leven te geven in onze WOUDSCHOOL. We willen een grotere kooi voor hem bouwen die hem meer ruimte geeft en de mogelijkheid biedt om te leven in een omgeving die zo dicht mogelijk bij zijn natuurlijke leefomgeving ligt; met bomen om te klimmen en touwen om in te slingeren, en… hopelijk nog een nieuwe orang-oetan die hem gezelschap kan geven.

Favoriete tijdverdrijf: Robin houdt van vertrouwenspellen! Hij biedt zijn vinger aan om voorzichtig te worden gekauwd door een menselijke vriend. Andersom vindt hij dit ook leuk! Hij bedekt dan zijn tanden met zijn lippen om te laten zien hoe aardig en vriendelijk hij is!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Deel hier!

Zoek