Beren Amelia en Meimo

jan. 2019

Arosa

Redding Beren Amelia en Meimo

Twee nieuwe bewoners voor het Arosa Berenwoud in Zwitserland

29.1.2019

In juli 2018 was Napa de eerste beer die naar het Arosa Berenwoud kwam. Zes maanden later voegden zich nog twee bewoners bij de ‘familie’. Amelia en Meimo, de twee 13-jarige Europese bruine beren, werden in een Albanees mini-dierentuintje opgenomen nadat hun moeder, naar verluidt, het slachtoffer van stropers was geworden. De voormalige eigenaar legde uit: ‘Ze zijn opgenomen om redenen van dierenwelzijn, omdat zij niet in staat zouden zijn geweest om te overleven.’ Hij was ook de eigenaar van het restaurant en de mini-dierentuin waar de dieren werden gehouden.

Vier dagen reizen van Albanië naar Arosa

In november 2018 werd VIER VOETERS geïnformeerd dat de restauranteigenaar de kleine dierentuin wilde sluiten of afschaffen. Naar verluidt vanwege veel kritiek van gasten en toeristen over de ongepaste wijze waarop de dieren gehouden werden. VIER VOETERS reageerde onmiddellijk en stemde ermee in de twee dieren over te nemen en naar Arosa te brengen. Op 29 januari 2018 begon de redding met een controle van de dierenarts voordat zij in de transportkisten geladen werden en aan hun lange reis naar Zwitserland begonnen.

Van Albanië via Macedonië naar Griekenland, dan per veerboot naar Italië,  vervolgens per vrachtwagen naar de grens en uiteindelijk per gondel naar de Arosa – de reis was lang en gevarieerd, maar verliep soepel. De veeleisende verhuizing werd begeleid door een team bestaande uit medewerkers van het Arosa Berenwoud, de Arosa bergspoorwegen, VIER VOETERS en de dierenarts dr. Frank Göritz.

De lange reis van Meimo en Amelia naar het geluk

 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Twee vrienden voor Napa

 

Beer Napa was verbaasd toen er plotseling twee nieuwe metgezellen verschenen. Vanuit zijn afgescheiden gedeelte van het terrein keek hij nieuwsgierig en kalm naar hun aankomst. Gescheiden door de omheining kregen Meimo, Amelia en Napa vervolgens de gelegenheid elkaar te leren kennen. In de zomer van 2019 ging de socialisatie van start. Eerst ontmoette Napa en Amelia elkaar en een paar weken later de twee mannetjes Nappa en Meimo. Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat het goed verlopen is en zij nu van elkaars gezelschap kunnen genieten.

Update november 2020

Helaas is beer Napa in november overleden aan een ernstige ziekte. Hij was de eerste geredde beer in BERENWOUD Arosa en het verlies van hem doet ons veel verdriet. Gelukkig hebben beren Amelia en Meimo elkaar nog en genieten nog van elkaars gezelschap in het verblijf, ondanks het verlies van hun berenvriend Napa. 

Deel hier!

Zoek