Redding Beren Frol en Frosia

okt. 2020

Domazhyr

Redding Beren frol en frosia

Deze twee restaurant beren, geboren voor entertainment, wisten niet anders - nu krijgen ze een nieuw leven! 

31.10.2020

Voor bruine beren Frol en Frosia betekende het leven niet meer dan achter de roestige tralies van een donkere kooi zitten in de regio Lviv, Oekraïne. De beren werden hier in 2018 geboren, bedoeld als vermaak en attractie voor klanten van het hotel en restaurant . Hun kale verblijf bood hen geen plezier, alleen een betonnen vloer zonder verrijking of vreugde in hun dagelijks leven - ze hadden hun hele leven nooit iets anders gekend dan dezelfde tralies van hun verblijf!

Toen VIER VOETERS de plaats in 2019 voor het eerst bezocht, waren de maanden van onderhandeling voor hun redding de aanzet. Toen het hotel / restaurant eindelijk zijn deuren voorgoed sloot, kregen we groen licht en konden de mooie Frol & Frosia in oktober 2020 worden gered. Het was het begin van een nieuw leven in ons BERENWOUD Domazhyr!

Hun reis naar hun nieuwe onderkomen verliep erg goed, in slechts 2,5 uur werden de beren verwelkomd in de opvang. Omdat de beren jong zijn, toonden de dierenartscontroles aan dat er voor geen van beide beren ernstige gezondheidsproblemen waren. Beide beren hadden echter enkele kleine verwondingen aan de zolen van hun poten door staan en lopen op de natte betonnen vloer van hun kooi, maar deze verwondingen zullen snel genezen als de beren tijd doorbrengen op natuurlijke grond!

Frol en Frosia in BERENWOUD Domazhyr

Update december 2020

Het gaat erg goed met de twee beren! Ze zijn nieuwsgierig en ontdekken graag hun nieuwe natuurlijke omgeving. Elke dag leren Frol en Frosia iets nieuws en hun verzorgers zijn er altijd om hen nauwlettend in de gaten te houden. Frol is erg energiek, hij speelt graag met takken en kleine bomen, terwijl Frosia meer ontspannen is en geniet van lange dutjes. Ze hebben allebei een goede eetlust en houden van vis en appels.  

Update maart 2021

Frol en Frosia hebben voor het eerst in hun leven winterslaap gehouden! Veel beren graven een hol om hun winterslaap in te houden, maar Frol en Frosia hielden hun winterslaap gewoon buiten. Ons team voorzag ze van veel extra stro. In maart kwamen de beren hun knusse hol weer uit. Ze worden langzaam weer actiever en zijn klaar voor de voorjaarsactiviteiten!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

De beren wennen nu in het reservaat, we zullen je binnenkort op de hoogte houden van hun vorderingen!

Beer in Berenwoud Domazhyr

Wij vinden dat alle beren geluk verdienen


Steun onze geredde beren in ons BERENWOUD Domazhyr

Doneer vandaag

Deel hier!

Zoek