Beren Redding Anya en Frankie

aug. 2020

Domazhyr

Redding Beren Anya en Frankie

Hen wacht een lang leven vol geluk 

25.8.2020

De beren Anya en Frankie hebben hun hele leven in kleine kooien doorgebracht en passen zich nu aan een heel ander leven aan. We hebben de twee bruine beren gered en hen begin deze maand overgebracht naar BERENWOUD Domazhyr, Oekraïne.

Het is waarschijnlijk dat beide beren nooit een bestaan buiten een kooi hebben gekend. Beiden zijn tijdens hun korte leven door verschillende faciliteiten verplaatst. Voordat ze werd verplaatst naar de vervallen Pokrovsk Zoo in de buurt van de stad Donetsk, begon berin Anya haar leven als privébezit. Beer Frankie had een even moeilijke start in zijn leven aangezien hij in een Oekraïense dierentuin werd geboren en hoogstwaarschijnlijk een leven met dagelijkse optredens had. Hierna werd hij overgebracht naar de Pokrovsk Zoo waar hij Anya ontmoette.

De omstandigheden in de dierentuin van Pokrovsk waren zo slecht dat beide beren door de autoriteiten in beslag werden genomen en begin vorig jaar naar een tijdelijk onderkomen werden overgebracht. Sindsdien hebben ze gewacht totdat ons team hen kon redden. De twee beren, in de leeftijd van 5 en 6 jaar, begonnen toen aan hun reis van 1.200 km naar hun nieuwe leven in BERENWOUD Domazhyr.

Het begin van een nieuw leven

Toen ze bij het opvangcentrum aankwamen moesten ze, voordat ze in hun buitenverblijf werden vrijgelaten, 48 uur in het berenhuis doorbrengen. Zoals verwacht waren de beren nogal voorzichtig om het buitenverblijf in te gaan,. Dat was een totaal nieuwe ervaring voor hen! Het duurde echter niet zo lang voordat ze hun zwembad ontdekten, en beiden brachten meer dan een uur door met het genieten van hun nieuw gevonden vrijheid! De gespecialiseerde dierenverzorgers hebben nog geen stereotiep gedrag bij de beren ontdekt, hetgeen verrassend is na al die jaren vol leed en gebrek aan stimulatie. Uiteindelijk zullen de beren volgend voorjaar naar een groot bosgebied verhuizen.

Beide beren houden ervan om alles te eten wat hun wordt aangereikt maar naarmate de tijd verstrijkt wordt verwacht dat de beren meer voorkeur zullen tonen bij hun maaltijden en hun favoriete voedsel zullen gaan hebben! Help ons alstublieft om hun nieuwe begin te ondersteunen.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Deel hier!

Zoek