Hond App

dec. 2016

Shelter / Private home

Redding Hond App

Een ongeluk veroorzaakte een gruwelijke verwonding bij de hond App 

6.4.2020

Omdat veel mensen vanwege de coronavirus pandemie over de hele wereld thuis blijven, houdt het werk in onze dierenasielen nooit op. Onze partnerorganisatie Speranta Pentru Animale in Roemenië zorgt voor bijna 600 honden. Dagelijks hebben ze allemaal voedsel, water, veilige en schone woonruimtes en wat liefdevolle zorg nodig.


App, een prachtige gevlekte Aussie-mix, heeft zijn leven in het asiel doorgebracht. Hij werd als een kleine puppy in de steek gelaten en is sindsdien nooit meer geadopteerd. Door een buitenissig ongeluk raakte App met zijn achterpoot vast in een van de hekken van het asiel, in paniek probeerde App zichzelf los te trekken, en daarbij scheurde hij veel zacht weefsel - waardoor zijn hele poot ernstig werd beschadigd. Gelukkig voor App kon hij door onze dierenartsen van het SAC in het asiel worden geopereerd. Het team was bang dat App zijn poot zou verliezen.


Gelukkig voor dit ventje was de spoedoperatie succesvol - zijn wonden zijn gehecht en het ergste is nu voorbij. Regelmatige verbandveranderingen laten zien dat de wonden goed genezen en de dierenartsen zijn ervan overtuigd dat zijn poot is gered.

Lopende renovatie van het Speranta-asiel

De renovatie van Speranta is aan de gang en er is het plan dat alle honden binnenkort in kennels met nieuwe afrasteringen gaan wonen, waardoor de mogelijkheid van dergelijke ongevallen in de  toekomst zijn uitgesloten. Dergelijke renovaties zijn voor  het opvangcentrum echter kostbaar en met bijna 600 hongerige monden om te voeden, heeft Speranta jouw steun nodig!

Update 24 maart 2020

Elke dag zien we App verbeteren, zijn poot geneest heel goed en we zijn ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat App weer kan lopen! Hij werd geobserveerd toen hij zijn eerste kleine stapjes zette sinds het ongeluk, maar begrijpelijkerwijs durft hij nog niet helemaal. We hopen dat App snel weer op de been is!

Zoek