Redding Hond Fufu

Shelter / Private home

Redding Hond Fufu

Gevonden aan de kant van de weg met een gebroken rug, had Fufu dringend hulp nodig

7.4.2020

Fufu lag in extreme pijn langs de weg nadat hij was overreden door een groep kinderen die op een motorfiets reden. Als gevolg van het ongeval heeft hij een gebroken rug. Na zijn verwonding heeft ons buitenpost-team en partnerorganisatie Headrock Dogs Rescue in Centraal-Thailand hem opgehaald en met spoed naar de dierenkliniek gebracht voor onderzoek. Helaas stelde de dierenarts de diagnose - een gebroken ruggengraat.


Fufu werd teruggebracht naar het herstelcentrum en kreeg strikte kooi-rust en pijnstillers. Het team begon met fysiotherapie om ervoor te zorgen dat de spieren van zijn poot geen kracht verloren. Het was triest dat arme Fufu tot zijn kooi werd beperkt, maar het was van vitaal belang om zijn beweging te beperken, zodat zijn ruggengraat de tijd kreeg om te genezen. Positief was dat Fufu enige pijnsensatie behield als we in zijn tenen knepen, wat bij ons de hoop wekte dat hij ooit weer zou kunnen lopen.

De weg naar herstel

Ongelooflijk, maar na ongeveer 2 maanden begon Fufu eigenlijk uit zich zelf op te staan en heel langzaam te lopen. Maar hij sleepte wat met zijn poten, dus we moesten ze verbinden om te voorkomen dat ze zweren zouden krijgen. We hopen dat Fufu met meer fysiotherapie weer volledig kan lopen! Elke dag wordt Fufu sterker en sterker, met een vechtlust om weer te lopen.
Hij is een ontzettend lief kereltje geweest, altijd heel aardig voor ons team.

Thailand's Forgotten Dogs Program

Het Thailand's Forgotten Dogs-programma van VIER VOETERS behandelt, samen met de lokale dierenwelzijnsinstelling Headrock Dogs Rescue, enkele van de meest behoeftige dieren van Thailand. We hebben een voedingsprogramma voor duizenden zwerfdieren die bij tempels wonen, we bieden gratis sterilisatie en reddingsdiensten.


Deze redding maakt deel uit van ons programma Saving Thailand's Forgotten Dogs.

Puppy's in Thailand

Help zwerfhonden zoals Fufu

geef

Zoek