Redding Hond Ginou

feb. 2020

Shelter / Private home

Redding Hond Ginou 

Een noodgeval tijdens onze reddingsmissie op Silk Island

18.3.2020

In februari 2020 lanceerde VIER VOETERS, met onze lokale partner Animal Rescue Cambodia, een missie over het gehele eiland. We kwamen enkele zeer ernstige gevallen tegen die een spoedbehandeling vereisten. Een van hen was Ginou, die leed aan een extreem vergrote buik die gevuld was met vocht. Hij had moeite met ademhalen omdat er zoveel vocht in zijn buik zat dat dat zijn borst en longen samendrukte. De eigenaar was ongerust over zijn geliefde huisdier en gaf hem uit wanhoop, in de hoop dat het de buik zou verkleinen, menselijke ontwormingstabletten.


Hij had ernstige bloedarmoede en op de echografie dachten we dat hij, mogelijk als gevolg van een tumor, een sterk vergrote milt had. Omdat wij niet de benodigde apparatuur hadden om hem in onze mobiele kliniek te behandelen, moesten we hem onmiddellijk van het eiland af naar een dierenkliniek op het vaste land brengen.


Hij had een operatie nodig voor een abdominale verkenning en mogelijke tumorverwijdering of splenectomie, afhankelijk van wat we zouden gaan vinden. De prognose voor zijn overleving was 50/50.

Ginou is een heel lief kereltje die de harten van het hele team had gewonnen.

Update 6 maart

Ginou kreeg in de kliniek een complete bloedtransfusie en IV-vloeistoffen en werd behandeld met intensieve orale antibiotica tegen een vermoedelijke infectie met bloedparasieten, de omvang van zijn buik nam drastisch af. Gezien zijn klinische verbetering hebben we besloten hem niet te laten opereren. In plaats daarvan gaat hij terug naar zijn eigenaar en wordt de orale medicatie voortgezet.

Update 31 maart

Vandaag werd Ginou, na een succesvolle behandeling buiten het eiland in Phnom Penh, teruggegeven aan zijn eigenaar op Silk Island. De afgelopen maand herstelde hij geweldig. Zoals u aan de foto's kunt zien, was hij buitengewoon opgewonden om herenigd te worden met zijn familie, en zijn familie voelde hetzelfde. Ginou had een grote glimlach op zijn gezicht!

Zwerfdierenhulp in Cambodja

Help nog meer zwerfdieren zoals Ginou


Doneer

Deel hier!

Zoek