Hond Zhulia

nov. 2019

Shelter / Private home

Redding Hond Zhulia

Door een ernstige blessure kon ze niet meer op straat leven 

6.4.2020

Sinds hun opening in 2018 heeft de Vinnytsia First Municipal Shelter for Animals (MSFA) veel honden gevangen, gered, gesteriliseerd, genezen, vrijgelaten en heeft geprobeerd veel honden te adopteren, waardoor het verloop in het asiel vrij hoog is. Elke hond komt naar het asiel met een eigen verhaal en geschiedenis en verlaat het met diverse toekomstperspectieven. In sommige gevallen is de ervaring van een hond voordat hij naar het asiel komt echter dramatisch en met twijfelachtige vooruitzichten voor de toekomst.


Zhulia is zo'n hond die door het opvangpersoneel na een verwonding of trauma werd gered en die niet kan overleven zonder verantwoordelijke menselijke zorg. Ze werd na een telefoontje van een burger uit Vinnytsia van de straat gered. Zhulia kon haar achterpoten niet bewegen en had zweren op haar lichaam waar ze zich niet kon bewegen. Helaas betekende dit dat het voor Zhulia erg moeilijk zou zijn om geadopteerd te worden, ze had meer nodig dan basiszorg en het asiel kon haar niet de vereiste revalidatieomstandigheden bieden.


Het was duidelijk dat Zhulia een verantwoord onderkomen bij iemand nodig had, waar ze zorg kon krijgen en de nodige medische hulp.


Gelukkig heeft ons toegewijde team in Oekraïne contacten met een klein maar effectief netwerk van vrijwilligers, die klaar staan om te helpen. Na een week zoeken naar een vrijwilliger, kon het team een zorgzame vrouw vinden, die een hond heeft met een tijdelijke dwarslaesie. De vrouw, Helen, besloot de hond te helpen en nam haar in november 2019 voor revalidatie mee uit het asiel.


Na een gedetailleerde controle door de dierenarts en een week verzorging in een warm en verantwoord tehuis, begon Zhulia op haar vier poten te lopen. Nu zal de tijd haar doorligwonden genezen voor de periode dat ze niet kon bewegen . Helaas voor Zhulia zal haar gebroken bekken echter een uitdaging zijn voor de kwaliteit van leven. Ze moet een 'hondenluier'  dragen om schoon te blijven en kan alleen in een huis overleven en niet op straat. Ze blijft bij Helen revalideren totdat er een liefdevol permanent tehuis voor haar wordt gevonden.

Update maart 2020

Na vier maanden revalidatie heeft ze geweldige vorderingen gemaakt bij het lopen. Het Oekraïense team wist de plek te vinden waar ze had geleefd voordat ze werd gevonden en stuurde haar terug. Hier wachtte een hondenhok en een hondenvriend, Moisha, op haar. De mensen die voor haar hadden gezorgd, konden niet geloven dat hun geliefde Zhulia veilig was teruggekomen en kon lopen. Ze zijn erg dankbaar voor onze inspanningen om Zhulia te redden en naar haar oorspronkelijke leven terug te brengen.

Help dogs in Ukraine

Adopteer symbolisch een hond

VIER VOETERS zorgt dat zwerfhonden hulphonden worden

ga naar de adoptiepagina

Zoek