Hondenspeelgoed

Speelgoed

Waar u op met letten bij de aankoop van speelgoed

Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk om bij het doen van kerstinkopen ook je huisdier niet over te slaan. Er is immers genoeg te koop in de dierenzaak, van speeltjes tot lekkernijen. Toch is niet alles geschikt voor dieren. Waarop moet je letten bij het uitzoeken van een cadeau?

Honden en katten
Bij het kiezen van een cadeau is het belangrijk om te letten op de veiligheid. Kleine speeltjes kunnen gemakkelijk worden ingeslikt. Ook kan speelgoed gemakkelijk stuk gaan als er op gekauwd wordt, wat ernstig verwondingen tot gevolg kan hebben. In tegenstelling tot wat je zou denken is speelgoed vaak gemaakt van materiaal dat gevaarlijk kan zijn voor dieren, zoals polystyreen, vinyl, schuimplastic of metaal. Speeltjes van latex (rubber) van een niet al te klein formaat zijn over het algemeen een goede keus. 

Kleine zoogdieren
Kleine zoogdieren, zoals hamsters, konijnen, muizen en cavia’s maak je niet blij met een te kleine kooi, een buizensysteem (tenzij van echt hout), of een looprad, dat vaak scherpe randjes heeft en bij intensief gebruik kan leiden tot beschadigingen aan de ruggengraat. Ook spiegels en plastic soortgenoten (in het geval van een vogel) zijn absoluut niet aan te raden en leiden tot abnormaal gedrag en gezondheidsproblemen. Een goede regel is om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven, door het bieden van voldoende ruimte, het gebruik van natuurlijke materialen (zoals fruitboomtakken, rietstengels en grassen) en als het even kan, soortgenoten.

Deel hier!

Zoek