Bruine Beer in de natuur

DONEREN AAN VIER VOETERS

Veelgestelde vragen en antwoorden 

16.2.2022

We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden over doneren op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via office@vier-voeters.nl of 020-625 25 26. 

Zijn mijn giften fiscaal aftrekbaar?

Je kunt belastingvoordeel krijgen als je giften geeft. Er zijn een paar regels van de Belastingdienst waar je aan moet voldoen. De Belastingdienst erkent VIER VOETERS als een goed doel waarbij je belastingvoordeel krijgt (ANBI). Vaak is het handig om een schenkingsovereenkomst op te stellen. Dat is meestal de beste manier. Wij helpen je gratis met het maken van zo'n overeenkomst. Wil je meer weten over hoe je slim kunt schenken met belastingvoordeel? Kijk dan hier.

Hoe neem ik VIER VOETERS in mijn testament op?

Wat fijn dat je erover nadenkt iets na te laten aan VIER VOETERS. We snappen dat je misschien wat vragen hebt hierover. Je kunt ons bellen of een e-mail sturen voor meer informatie.

Meer informatie over nalaten aan stichting VIER VOETERS vindt je hier.

Doet VIER VOETERS ook aan straatwerving? 

Soms doen we dat, maar op dit moment niet. Als we bezig zijn met acties, kun je onze mensen herkennen aan hun kleding. Ze dragen rode jassen met het VIER VOETERS-logo erop. Ze hebben ook altijd een kaartje bij zich waarmee ze kunnen laten zien dat ze echt bij ons horen. Ze vragen alleen om toestemming voor een bijdrage via een machtiging en nemen nooit contant geld aan.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens (naam, adres, aanhef, postcode, rekeningnummer) wijzigen?

Je kunt je gegevens veranderen door ons te bellen op 020-625 25 26 of een e-mail te sturen naar office@vier-voeters.nl. Als je verhuisd bent, zorg er dan voor dat je ook je oude adres aan ons doorgeeft. Zo kunnen we je gemakkelijk vinden in onze gegevens.

Waarom sturen jullie mij brieven met kleine cadeautjes, kaarten of een kalender?

Veel mensen die ons steunen met donaties vinden de cadeautjes die we geven erg leuk. We kopen deze cadeautjes in grote hoeveelheden, zodat het niet veel geld kost. Als je liever geen cadeautjes wilt ontvangen bij de post die we sturen, is dat ook mogelijk. Je kunt ons gewoon een e-mail sturen of bellen, en dan regelen we dat voor je.

Kan ik behalve door te doneren, nog op een andere manier van betekenis zijn voor VIER VOETERS? 

Er zijn veel manieren waarop je ons kunt helpen, zelfs als je geen geld doneert. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen:

  • Teken petities om je stem te laten horen.
  • Deel onze berichten op sociale media zoals Facebook en Instagram, zodat meer mensen over ons te weten komen.
  • Start een inzamelactie op Facebook.
  • Help ons door spullen te geven die we kunnen gebruiken voor de tijgers en leeuwen bij FELIDA, onze opvang voor grote katten in Friesland.

Ik krijg ongevraagd post van VIER VOETERS. Hoe zit dat?

Als je geen of minder post wilt ontvangen, kan je dat aangeven via het contactformulier of door ons te bellen op 020-625 25 26 of te mailen via office@vier-voeters.nl.

Hoe kan ik mijn donatie wijzigen of stopzetten? 

Wil je je gift aan VIER VOETERS aanpassen of stopzetten? Dat kan makkelijk! Gebruik ons contactformulier, bel ons op 020-625 25 26 of stuur een mailtje

Waar kan ik terecht met een klachten en overige vragen?

Als je een klacht hebt of een vraag wilt stellen, kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen op 020-625 25 26 of stuur een mailtje. We doen ons best om je klacht of vraag zo goed en snel mogelijk te behandelen.

Deel hier!

Zoek