Bruine Beer in de natuur

DONEREN AAN VIER VOETERS

Veelgestelde vragen en antwoorden 

16.2.2022

We hebben de meest gestelde vragen over doneren aan stichting VIER VOETERS met onze antwoorden op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via office@vier-voeters.nl of 020-625 25 26. We staan u graag te woord.

Zijn mijn giften fiscaal aftrekbaar?

Giften zijn inderdaad fiscaal aftrekbaar. Hiervoor stelt de Belastingdienst een aantal voorwaarden. De belastingdienst erkent VIER VOETERS als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In veel gevallen is het laten opstellen van een schenkingsovereenkomst de meest gunstige manier. Wij verzorgen de overeenkomst geheel kosteloos. Kijk hier voor meer informatie over schenken met belastingvoordeel.

Hoe neem ik VIER VOETERS in mijn testament op?

Meer informatie over nalaten aan stichting VIER VOETERS vindt u hier.

Doet VIER VOETERS ook aan straatwerving? 

Ja, vanaf 23 april 2022 zijn er voor VIER VOETERS wervers actief in de regio Groot Den Haag. U kunt onze wervers herkennen aan hun kleding, die bestaat uit rode jassen met het VIER VOETERS-logo. Ook hebben zij altijd een identificatiebewijs bij zich. Zij vragen uitsluitend om een machtiging en zullen nooit contant geld aannemen.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens (naam, adres, aanhef, postcode, rekeningnummer) wijzigen?

U kunt uw gegevens wijzigen door ons te bellen op 020-625 25 26 of te mailen via office@vier-voeters.nl. Als het om een adreswijziging gaat: vergeet dan niet om ook uw oude adresgegevens door te geven zodat wij u in onze administratie kunnen opzoeken.  

Waarom sturen jullie mij brieven met kleine cadeautjes, kaarten of een kalender?

De ervaring leert ons dat veel van onze donateurs deze cadeautjes op prijs stellen. We bestellen ze in grote oplagen zodat de kosten laag zijn. 

We bieden uiteraard de mogelijkheid post van ons te ontvangen zonder cadeautjes. U kunt hiervoor contact opnemen via e-mail of telefoon.

Kan ik behalve door te doneren, nog op een andere manier van betekenis zijn voor VIER VOETERS? 

Ja, dat kan zeker. Er zijn vele acties die ons werk ondersteunen, zonder dat het directe donaties zijn. U kunt bijvoorbeeld:  

Ik krijg ongevraagd post van VIER VOETERS. Hoe zit dat?

Als u geen of minder post wilt ontvangen, kunt u dat aangeven via het contactformulier of door ons te bellen op 020-625 25 26 of te mailen via office@vier-voeters.nl.

Hoe kan ik mijn donatie wijzigen of stopzetten? 

Wilt u uw donatie aan VIER VOETERS wijzigen of opzeggen? Dat kan via ons contactformulier of door contact met ons op te nemen via 020-625 25 26 of office@vier-voeters.nl. Dan maken wij het voor u in orde.

Waar kan ik terecht met een klachten en overige vragen?

Als u een klacht of een andere vraag heeft, kunt u contact met ons opnemen door te bellen op 020-625 25 26 of te mailen via office@vier-voeters.nl. Wij doen onze uiterste best om uw klacht of vraag zo goed en zo snel mogelijk op te lossen.

Zoek