Schaap op grasveld

Trek geen dierenleed aan


Kies voor diervriendelijke alternatieven 

Doe mee
Vos

Waarom Wear it Kind de mode helpt 


Leer hoe je geen dierenleed aantrekt

Lees meer
Schapen grazend op grasveld

Merken kunnen stoppen met mulesing  


Eis dat er een einde komt aan de verkoopt van 'mulesed' wol

Teken nu

Trek geen dierenleed aan

Diervriendelijke mode is de enige soort mode. 

Samen brengen we de wreedheid aan het licht van de dieren die in de mode worden gebruikt en creëren we een toekomst waarin mode geen lijden veroorzaakt. Dankzij mensen die in actie komen, verandert er al veel en het aantal merken dat zich inzet voor een diervriendelijkere toekomst blijft groeien.

Laten we een wereld creëren waarin diervriendelijke mode de enige vorm van mode is!

Lammetje in weiLammetje in wei

Dieren die lijden voor mode

Elk jaar worden er miljarden dieren gebruikt door de mode-industrie. Sommigen worden in het wild gevangen, anderen worden op boerderijen gehouden, waar ze hun hele leven angst en pijn lijden voordat ze wreed worden afgeslacht wanneer het niet langer rendabel is om ze in leven te houden, of wanneer ze groot genoeg zijn om hun huid of vacht te gebruiken. Maar het hoeft niet zo zijn!

SCHAPEN

+

Schapenwol & mulesing


Jaarlijks worden bij miljoenen Australische merinolammetjes grote stukken huid rond hun achterste weggesneden om vleesetende parasieten te voorkomen, vaak zonder verdoving. Lees meer over deze wrede praktijken.
Leer hier meer! 

×

BONT

+

Bont


Meer dan 100 miljoen dieren worden jaarlijks gedood voor hun vacht. Dieren zoals vossen, nertsen en wasbeerhonden zitten hun leven lang in kleine kooien, voordat ze worden gedood en gevild.
Leer hier meer!

×

GANZEN & EENDEN

+

Dons & levend plukken


Elk jaar lijden miljarden eenden en miljoenen ganzen ondraaglijke pijn voor hun donsveren. Ze worden keer op keer levend geplukt, zonder enkele vorm van verdoving. 
Leer hier meer!

×

Hoe kun je in actie komen?

Campagne details

Deel hier!

Zoek